UEFA želi podnijeti zahtjev za 16 mjesta u proširenom Svjetskom kupu

Europska nogometna unija UEFA namjerava zahtijevati minimalno 16 stranica za koje sudjeluju u Svjetskom prvenstvu, koje će od 2026. biti produljen s 32 na 48 klubova. To je više od tri od Europa ima sada. Nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e predsjednik Aleksander Ceferino je najavio da će se u pregovorima s FIFA zatražiti da se u skupini MS je samo jedna europska jedinica.

FIFA nedavno proglašen novi format svjetskom prvenstvu u 16 glavnih skupina Online kladionica Bet365 od tri sudionika, njih dvoje uvijek prešli na fazu knockout. UEFA Unibet najboljih bonus stoga želi podnijeti zahtjev za to da imaju predstavnika u svakoj skupini.

“Za nas je pošteno tražiti najmanje 16 web-stranicama s činjenicom da je svaki europski tim je u drugoj skupini. Ako je istina da je kvaliteta na našoj strani, onda bi svi trebali nastaviti na drugoj fazi. Odbor je s našim pogledom na dogovoreno “rekao je na konferenciji za novinare danas Ceferino. FIFA ima o raspodjeli mjesta između konfederacije sudjeluje odlučuju 11. svibnja na kongresu u Bahreinu.

UEFA je danas bilo riječi io tijeku reforme. Predsjednik UEFA i Izvršni odbor članovi mogu sada ostati u uredu do tri četverogodišnja razdoblja. Izvršni odbor može stajati samo predsjednici, zamjenici predsjednicima, direktorima i opće tajnike različitih nacionalnih saveza. Odbor će imati novi zajamčena dva mjesta i predstavnici Europske Club Association (ECA).

“Drago mi je da je Izvršni odbor jednoglasno podržao reforme koje su neophodne za mene da Bet365 besplatni ulog ojača i UEFA su bili stup od moje kandidature za predsjedničke postu”, rekao je Ceferino. Reforme moraju biti odobreni od strane Kongresa UEFA 5. travnja u Helsinkiju.